2007. december 18., kedd

Tengerre magyar

Ismét túl vagyunk egy kellemes hétfő estén. Betekinthettünk a karibi térség gyönyörű tájaiba, és eme szívünknek kedves család szájába. Az utóbbiba többször is, amilyen kultúráltan ezek ásítani tudnak. És micsoda "spontán" problémamegoldó képességgel rendelkeznek.....szinte hihetetlen. A világ másik végén, teljes nyelvismeret nélkül is feltalálják magukat. Még jó, hogy nem sokszor, és nem sok ott lakónak mondták , hogy magyarok. A "spontán" fellépés is remek volt. Nekünk talán az lett volna a legjobb, ha a fellépés után , vagy 35 évre szerződtetik az egész családot. A szigetek 5 éven belül lakatlanná vállnának, és akkor hazánkhoz csatolhatnánk. De hát nem.......haza jöttek. A legszörnyűbb az , hogy a célszemélynek tervei vannak......TERVEI!!!!
Mi érheti még ezt a kis országot.....Tatárjárás, mohácsi vész, két vesztes háború a rossz oldalon, orosz megszállás.....és most meg ezek.....ráadásul a családot felkaroló tv szerint, a nézők 65%-a szeretné a továbbiakban is a képernyőn tudni ezeket.....A szavazók szerintem ezzel csak a szomszédjukon akarnak bosszút állni, nekik lehet, hogy nincs is tv-jük. Na de lássuk a kutatás eredményességéhez elengedhetetlen utolsó előtti kvízkérdést:

Mitől kell tartania a kutatás alanyának?

a; Megiszik egy pohár sört, ami elpusztítja 3 agysejtjét, így gyakorlatilag megfeleződik az agya

b; Egy felületes hivatalnok tévedésből bevonja a személyi igazolványát és küld helyette egy marhalevelet

c; Rádől a pisai ferdetorony

d; Egy fél óráig egy épeszű ember értékrendjével (amit csak kölcsönbe adnak neki), kívülállóként szemlélheti saját kis műsorát, minek következtében magára nyitja a gázcsapot


Egyébként nagyot csalódtam a cápákban is....biztos, hogy ott voltak a közelükben, és még sem tettek semmi nekünk tetszőt....

8 megjegyzés:

Imre írta...

Sajna mivel Mentorom nem volt hajlandó a csupasz Barbibaba hajának fésülését időlegesen felfüggeszteni,s így érdemben sem,nem még hogy szóban sem tudtam Vele értekezni,elmarad az a gondolat füzér,mit ide bátorkodtam volna szerényen lejegyezni.(csak így zárójelben merem ezért adoptálni: a c;-re szavazok,hátha történelmi esemény szemtanúi lehetünk!!!)
Viszont bátorkodom idézni önön magam,íme:
"Gáspár Győző majdnem két hétig nyaralt feleségével........."
Bocsika,a réz szentesíti a "Kondás kürtjét",mert nem minden arany,aki korán kel!Főleg ha rövidkezű zeneifestékszóró!

Szende Szandinista írta...

Tityi! Hozzászólásodat postázom az illetékesek felé, és fel fogok találni egy metán-hibrid-elektromodulátoros, kanyarban is képeslap formájú bölcsekköve szerű, ébresztőmódban működő festékfeljuttató manőverező vasalódeszkát. Arra fel is lehet állni, meg nem is, meg is lehet nézni, meg nem is, sírni is lehet alatta meg nem is. És ez már csak így megy mindíg.....bizony ám.

Imre írta...

Nem találom az aranyosra színezett rézsípomat!Tán "V"ki megfújta?Más.
Önzetlen felájánlás a; b; c;
legjobbikának,mert így fer!
Szóval:Utazás a csodás Langerhans-szigetekre,3 nap,2 éj,1 délután,0 reggeli ébredéssel,ól inkluzív orvosi ellátással,egy átszállással,csaaak oda!Elhelyezés,a 4++++ Hos Pitálban!"Andergrand" programok:Élményfürödözés a Pro-/és kontra/ Szekturán!Felejthetetlen emlék!Csak itt,csak most,csak egyszer!(elnézéstkívánok)MÁS.
T(ud)OM,hogy "a..." 2x csenget,de az nem a csengőnek jó,meg nem is az asztalnak,mert "képeslapformájúra" is kell bélyeg,és ha nem ragad akkor nem kell tovább nyalni,mert igen is, meg nem is,ilyen áron ne fessünk mindent sötét színüre!

PS:a 'M'-om még mindig a Barbibabájával foglalatoskodik.

IQ Zénó... írta...

Tityi!
Esszéista mivoltodat látva sok szeretettel felkérnélek magam és
kisegyüttesem nevében, hogy írjál nekünk dalszöveget ebben a stílusban, de a 2-es számrendszerben!
Tisztelettel:
Feltét nélküli rajongód...

Viktéz

Ui:
A feltét nélkül nem feltétlenül jelenti azt, hogy feltétel nélküli babfőzelék lennék feltehetőleg !

IQ Zénó... írta...

Annyira nem tudok hozzászólni a témához, mert akkor néznem kéna az adást.Gondolom a szerző is azt fogja majd mondani, hogy neki is csak mesélték, amit futólag jegyzett csak meg !Vagy egyfajta Mazo Pista is vagy Szandi jányom?
Ami biztos, hogy a legrondább mondat a Tarjányi Kondás szájából, és amit sose szeretnék a saját fülemmel hallani egy szép nyári reggelen az az,hogy.............
" JÓÓÓÓ reggelt szomszéd "

Imre írta...

...még hogy az ember nem beszél magában-én is csak úgy figyelem a nejem-sőt!magával sem?(bár tegezhetlek is)
ráadásul az írásod betű formái oly ismerősek,már láttam valahol!Külünben is,az usában is törvény tiltja,hogy:telefonoszlophoz kösd ki a zsiráfot!NA!Ez meg egy itt a mázolók közül,ki híres nevet(én+kacagok)vett fel,de semmi mást,ilyen mód bármit képes odapacsmagolni a vászonra,pl. a "zebracsikóst" felülről profilból,még embriÓállapot előtt külső nézetben!Sztem akármilyen kottát is képes szövegállományba gravírozni akár "computer"/nem teknó/adathordozóra is,stilizálva,vagy petyhüdten is akár!Láss élményt:
"Hallottunk már lábbal és szájjal, vizelettel, fekáliával és egyéb hajmeresztő technikákkal festőkről, de hogy valaki tulajdon hímvesszejével alkosson, felülmúlja a képzeletet.

Pricasso, alias Tim Patch, aki önmagát 'szerényen' a világ legnagyobb péniszművészének titulálja,az alkotás egy különleges módját választotta, portréit, tájképeit és csendéleteit hímvesszőjével festi.
Képeit egy finomított felületű vászonra, speciális festékkel pingálja, nehogy becses tagja elkopjon a sok használattól. Leghíresebb festményének modellje az ausztrál miniszterelnök, John Howard volt.

A "Mentorkám" már csicsikál,csak hallkan!!!

IQ Zénó... írta...

Mindenképp el kell ismernem, hogy nem gyenge mezőnybe keveredtem...
De én imádom a kihívásokat ( Gyere ki a hóra!!!!! )
Kicsit reagálnék arra a kissé határozatlan cápa seregre, ami nem tudta eldönteni, hol is helyezkedik el a Tarjányi Raszta a tápláncban .
Az ombucccmannnos úszógumiban vergődő
főemlős, aki egyáltalán nem nézte le a raszta butikost, valami féle felsőbbrendűségtől vezérelve, lehet, hogy nem természetes táplálék forrás a porcos "pittek" étlapján. Inkább kínai Mc Burger
szőke kólával.
De ezt nekem is csak úgy mesélte valaki....Én egyáltalán nem....
A festészetben hajmeresztő tekkkknikkka, amikor a fodrász parókát növeszt az elaggott korongecsetre.
A PÖCSPIKTOR meg lehet hogy pont azon a végén szőrös ahhol minden rendes művész a körmét viseli.
A miniszterelnök és a aaa... izével hova és mit festenék az még képlékeny, de mindenképpen igen!

Imre írta...

...nem kéne hinni a "mesékben",mert a végére még úgy jársz,mint a kiráyfi a rőzsehordóbanyával(nem Munkácsy)és az usatörvény is kimondja:
"Gorillák nem ülhetnek semmilyen autó hátsó ülésére!"