2007. december 27., csütörtök

Eljön az Éden

Megkezdődött a végső visszaszámlálás. (ahogy az angol mondaná final countdown) Még 90 óra és durrannak a pezsgők.....fontos tanács, hogy a kellő időben a dugót engedjük el, mert ha az üveggel tennénk ezt, akkor kezdhetjük előről, ha inni is akarunk.....Ilyenkor mindenkinek érdemes egy kis évértékelést tartani a mögöttünk álló évről. Végig gondolni, hogy meg volt-e mind a 365 nap. Ha hiányzik valamennyi, azt még most keressük meg, mert a kormány döntese értelmében jövőre nem vihető át. Ha valakinél a naptár nem az év végét jelezné, az vagy fordítson pár lapot, vagy ha szorgalmasan forgatta minden nap, akkor ajánlom, lassan térjen át a Gergely-naptár használatára. Ha az évértékelés tele van negatív dolgokkal, fogja a nyuszira, és már szilveszter előtt rugjon be alaposan. Ha csak pozítív dolgok vannak mögötted, kezdj el gyanakodni, az adóhivatal ugyan ezt teszi...De senki se csüggedjen, hiszen egy "jobb, boldogabb" jövő áll előttünk. Ugye ismerős a Virág et. féle idézet? És sajnos ma is nyugodtan idézgetik, a XXI. századi "leszármazottak. Továbbra is itt vannak a nyakunkon, két lábbal ugrálnak rajta, és már újabb generációt is csatasorba állítottak.....Sajnos a mi generációnkat, sőt lassan gyermekeink nemzedéke is sorra kerül. Nem adják fel........átszellemült, szenvedélyes arccal, tökéletes meggyőződést mímelve tömik a zsebüket......utána meg nekünk nyújtják be a számlát. Az hogy egy átlag család havi 30-40 ezer forinttal többet fizet idén, az manapság nem jelenthet problémát.....mondják ők. "Nem kell folyton zabálni"....mondta Virág elvtárs. Túl sok a gátőr ebben az országban, de egyre kevesebb a gát, amire vigyázni lehet....A folyók meg jönnek, azok mindíg jönnek. Azért azt higyjétek el, két és fél év múlva itt ismét kánaán lesz ám! Legalább is pár hónapra. És a másik oldal erre a tejjel mézzel folyó kánaánra még rá is fog ígérni. És sokan azt fogják hinni, hogy na végre......megküzdöttünk keményen érte, de itt van az Éden.
Ezzel a hamiskás illúzióval kívánok minden politikusnak mégegyszer Boldog Új Népet, valahol nagyon messze tőlünk, .....még azért sem fogok megsértődni, ha nem irnak egy képeslapot sem.

6 megjegyzés:

de-bill írta...

alaposan kielemezve gondolataid többsíkú röpködéseit, azért megjegyzem , nekem olyan tavaly év végi hangulatom van.állítólag az idén szilveszter újra december 31-re esik, sőt, az ÚJÉV is hasonlóan a tavalyihoz(ööö az ideihez) újfent január 1 lesz. politika ide apeh oda(ahova már tavaly ilyenkor úgyszintén gondoltam)töltse mindenki szeretetben barátságban ezt a néhány órát... szorgos népünk győzni fog!!! BUÉK!

Szende Szandinista írta...

Két féle ember létezik jelenleg a földön. Az egyik velem szilveszterezik , a másik meg nem. Ha Te az előbbi vagy, akkor még most nem kívánok semmit, ha viszont az utóbbi lennél akkor minden jót és szépet mindíg és mindenhooool van a noiiiir?

IQ Zénó... írta...

Sajnos én egyáltalán nem politizálok...
Ultra centralistaként csak azt mondhatom, hogy éljen Feri!!!
Hogy melyik???
Hát az amelyik a F.....- ba Csabi!
Csak má ne sokáig és ne az én véremen.
Az "ultra centralista" azt jelenti nagy tesónak , hogy tagadom a nap központú világnézetet és egocentrikus mivoltamból kifolyólag
tőlem tágul az univerzum elfeleeee....De sz@rok rá!

Imre írta...

A A38as hajón KPborz megy jelem pillanatban a nem a Tiszatévén!!!!!

Imre írta...

....mivel őszinte ember vagyok,így hát "ősrockövület" teóriám meg nem tagadva bevallom,hogy meghallgatom az "altert" is,pl:'Az utolsó aktus a Földön'!Sztem minden téren ott van,hol nekem sem kell megtadadni bár mit,ami nem azzal füg össze,de inkább lóg,mire Newton sem gondolt:a buborék mindig fölfeleszál!Kisérleteim is arra mutattak mivoltát az igazságnak,hogy a pezsgőt ihatom gyorsan ava lassan,a böffentés mindig az orromfelé távozik,test helyzettől mit sem érdekelve!Tehát levonva a konzexvenciot,a bélyeg mindig a laposabbik oldalán tapad,mint a buborék lefele!

Stílusosan:'Dal elalváshoz'

Szende Szandinista írta...

Azééé vigyázzunk azokkal a távozó buborékokkal, mert tudnak meglepetést okozni! Lovasi zenéjén egy nemzedék (vagy kettő) nőtt fel, így mára talán már nem is az alter a legjöbb kifejezés a zenéjére. Eddig azt hittem, hogy az ultra centralista egy olyan, nem hagyományos mosópor, amitől a mosás végén össze csavarodnak a ruhák, így nem kell körbe forgatva szárítani .....nem gondoltam, hogy ez egy filozófiai dolog lenne....