2009. január 17., szombat

Egy hentes Szombathelyen 3. rész

3. rész

Végül is a vacsora a konzultáció előtt megvolt. Evés közben a résztvevők halkan beszélgetve vitatták meg a nap eseményeit, és elkezdődött az esélylatolgatás. Egy fél óra elteltével megjelent a zsűri a konzultáció színhelyén, helyet foglaltak, majd miután a közönség, és alkotók is elfoglalták helyeiket, a filmek vetítésének sorrendjében, hozzákezdtek a filmek elemzéséhez. Szakmai zsűri lévén elhangoztak kemény kritikák is, de ezzel nem az volt a cél, hogy az alkotókat porig alázva lebeszéljék a további filmkészítésről. Inkább építő jelleggel hívták fel a figyelmet a hibákra, és javaslatokat adva a további folytatáshoz, mely javaslatok a színvonalasabb filmművészet készítésének irányába vihetik az alkotókat. Az alkotóknak a helyükön felállva volt lehetőségük érvelni, megvédeni a filmeket, de mint szakmai zsűri, olyan megalapozott kritikákat fogalmazott meg, mely kritikákat inkább csak tudomásul vették a filmek készítői. Mondhatni kellemes, tanulságos beszélgetés folyt.
Egyszer csak, a filmek sorrendjében elérkezett, a hentes ismerősöm által készített film megbeszélése. A zsűri ekkor is, mint az eddigi filmeknél, egyenként elmondta a film hibáit, mely hibák a laikus számára is szembetűnők, a film megtekintésekor. Felmerült a film logójának, és tartalmának disszonanciája. Az egyik zsűritag kiemelte, hogy a kezdő logó után valami monumentális, nagy díszleteket felvonultató filmet vár a néző, ezzel szemben egy kedves vidéki falucska, és az ott táborozó emberek mindennapjai jelennek meg. Kritika érte a gyors vágásokból adódó folyamatos villogást, amit az egyik zsűritag úgy fogalmazott meg, hogy a film nézésekor olyan érzése volt, mint ha valaki folyamatosan vakuval villogna a szemébe. A szakma kifogásolta azt is, hogy a riportok elég összeszedetlenek, az egyes riportalanyok nem fejezik be a mondandójukat, illetve ha be is fejezik, az a vágások miatt csak percekkel később történik meg. A címadást sem nagyon értették, véleményük szerint a hangzatos cím önmagában egy külön alkotás, vajmi kevés köze van a filmhez. A film témaválasztását jónak ítélték, inkább a kivitelezés átgondolatlansága és összefüggései voltak a megjegyzések kereszttüzében. Alapjába véve a kritikák teljesen reálisak voltak, nem húzták le túlzottan a filmet, inkább csak meghatározták a film valós helyét a többi filmhez képest, valahol a középmezőnyben. Miután a zsűri elmondta véleményét, lehetőséget adtak a film készítőjének is, a véleménye kifejtésére.
Ez volt az a pont, amikor szégyelltem, hogy ismerem a hentes filmest, sőt még azt is, hogy egy városban élünk……folyt. köv.

4 megjegyzés:

Imre írta...

Idézet:
"Ez volt az a pont, amikor szégyelltem, hogy ismerem a hentes filmest, sőt még azt is, hogy egy városban élünk……folyt. köv.
Bejegyezte: Szende Szandinista dátum: 2009.01.17.,21:21"
Idézet bezárva.
...folyt. köv.?
Mikor???

Szende Szandinista írta...

Rövidesen tényleg folytatom, csak mosz nagyon el vagyok foglalva a hentesbolt reklámozásával, mert hát romlott húst árulnak ott...

Imre írta...

Amíg rövidesen,addig megosztom a dinnye,kimondottan a 'görögdinnye' jótékony hatásának miben voltát:
Az osztriga már a múlté!! Az ízletes gyümölcs a Viagrához hasonlóan tágítja a vérereket!
A Texasi A&M intézet tudósai által közzétett tanulmány alapján a görögdinnyében található bizonyos elemek vérerekre gyakorolt hatása a Viagráéval azonos mitöbb libidó élénkítő hatása is jelentős.
A Texasi intézet tudósai által végzett hosszas kutatás beigazolta, hogy a görögdinnye számos emberi szervezetet “növelő”, javító, élénkítő nyomelemet is tartalmaz. “A görögdinnye szervezetre gyakorolt jótékony hatásáról eddig is tudtunk; a mostani kutatás tovább növelte az előnyöket felsorakoztató eddig sem rövid listát” – nyilatkozta Dr. Bhimu Patil az intézet igazgatója.”Mint beigazolódott más zöldségekhez és gyümölcsökhöz hasonlóan a görögdinnye is tartalmaz olyan egészséges antioxidánsokat, mint a likopin, beta karotin, citrullin, melyek védik a szervezetet a szabad gyökökkel szemben, rákmegelőző hatásuak, valamint jelentősen fokozzák a szervezet sejtjeinek működését – ezáltal a szexuális teljesítményre is pozitív hatással vannak.” – mondta Mr. Patil.
A tudósok szerint a kulcs a Citrullin/CITRULLIN!!!/. A sejtek energiatermeléséért felelős citrátkör egyik fontos résztvevője, melynek hatásmechanizmusa a viagráéval azonos.”Habár a citrullin hatása nem annyira szervspecifikus, mint a Viagráé, így is nagyon jelentős, mitöbb a gyógyszer mellékhatás teljességgel kiküszöbölhető. A gyümölcsök közül a görögdinnye citrullin koncentrációja a legnagyobb ebben rejlik ereje”.
Forrás: AP
Nemtomhogy vagytok vele,de nekem nem az erekcióm,hanem a vizelési ingerem nőt!!

Névtelen írta...

Mi van drágáim? Pénisz-irígység? Nem bírjuk a kritikát? Gépmester II boldog, hogy "számít" a véleménye? Viktéz mé nem a kertet túrja zenélés helyett? Vagy nem fogta fel, mekkorát bukott a derkóban? Az a koncert csúnya buklás volt, amatőrkéim...