2008. január 15., kedd

zéró tolerancia

Úgy tűnik kezd valami megmozdulni ebben az országban. Azért ne kapkodjuk el a bizakodást, ez egyáltalán nem biztos, hogy nekünk jó. Itt van pl. a rendőrség, aki "zéró toleranciát" hírdetett szinte minden területen. A törvényhozó meg mellé tette a megemelt büntetési tarifákat. Ez így már tökéletes lehetőség végre arra, hogy az út széli rendőrök korrupt része is megvalósíthassa régi álmát, és építhessen egy szép kastélyt valahol. Mert ugye az ilyen szintű rendőri korrupció tagadhatatlan. Szűkebb hazámban nem egy rendőrbácsinak sikerült a 87.900 forintos illetményéből összekuporgatnia két három év alatt egy 25.000.000-s házat. Vagy ha nem készpénzből építette, tudja vállalni a 87.900 forintos illetményéből a 112.000 ft-os törlesztést. De hát ezen nem is kell csodálkozni, a vezetőik nagy része sem különb, és az meg köztudott, hogy a rendőrség állománya élen jár az okosságban (tisztelet a kivételnek).

Gondoljunk csak bele. Egy egyszerű vidéki ember felmegy a Fővárosba, ahová csak ritkán jár autóval. Az első háromórás bolyongás után konstatálja, hogy eltévedt. A forgalom áramlása, az állandó dudálás egyszer csak bekényszeríti egy "behajtani tilos " utcába. A rend éber őrei lecsapnak rá. 50.000 a bünti, és mínusz 5 pont. Nagynehezen kihajt, és folytatja kétségbeesett kóválygását. Megáll egy helyen, hogy érdeklődjön, hogyan jut el céljához. Vááááááraaaaakoooozniiiii tiiiiilooooossss! Súgja ordítva egy közeg a fülébe. Újabb 50.000 és újabb mínusz pont. És a rendőr az útba igazítás helyett térképet, vagy tömegközlekedést, esetleg taxit javasol. Tegyük fel, utasunk belátja, hogy ez így jó lehet, és talál egy parkolót is. kifizeti 4 órára a parkolást, igen ám, de késik 6 percet. Ez ugye már tilosban parkolásnak számít, így újabb bünti, és mivel a parkoló őrök (akik mellesleg egy üzleti vállalkozást képviselnek) szintén kaptak ilyen jellegű jogosítványt, újabb mínusz pont. Hősünk úgy summázhatja az egy napos Fővárosi kirándulását, hogy 100.000-150.000 ft-os büntetés, és mellesleg a jogosítványát is bevonják pár hónapra.Mindezt elkerülhette volna, ha nem is indul el, vagy ha a helyszínen próblja meggyőzni a közeget némi kézpénzzel. Legközelebb inkább elmegy egy hétre Rómába, azt talán olcsóbban is megúszhatja. De e lényeg a "zéró tolerancia" minden területen

3 megjegyzés:

IQ Zénó... írta...

Bennem is megmoccant valami ...
Egy bögre langyos tej kis mustáros lekvárral pont olyan gondolatokat ébreszt bennem, mint amiket az alsó és a felső nép rétegeknek adnék sok szeretettel.A két támogatott réteg ami ráadásul törvények fölött áll, még röhög is rajtunk középen lévőkön.
Az összes ilyen igaz "HONFIT" alul és fölül annak idején az anyjuk inkább lenyelhette volna.
És akkor most én lennék a Rendszer gazda....

Imre írta...

....és én itt csak ülök napi 8 órát
/8-16,30-ig basszus,mert beszámítják az ebédemet,amit szembe a HBástya étteremben fogyasztok el/és ma már megint semmi jó dolog nem jutott "eszembe",amivel jól meg lehetne szívatni a port,a főnök meg rám bízná a köv. kiba..ási stratégia tervet.Mi lesz így velem?Ezért kapok én csak netto havi 1 millát?Plusz,de az a kis apró nem oszt.......
Az én valóm (nem mese!) is tovább tartott volna,de itt a vége?,fuss el véle!

IQ Zénó... írta...

Az jutott még eszembe ,hátha segít Ferkónak is ,hogy előbb büntetési tételt kéne meghatározni a házi kenyér sütésre.... Mondjuk nyelv kivágás, vagy segg összevarrás .Némi kp- elvonással együtt.
Majd ezek után jövedéki termékké tenni a kenyeret, ami ráadásul Fercike nevére lenne szerzőként törzskönyvezve. Így még az a pénz is az ő zsebébe folyhatna ami eddig nem.